Ilma-vesilämpöpumput aina käyttövalmiiksi asennettuna

Olemme Daikin Ilmavesi-lämpöpumppujen maahantuojan virallinen jälleenmyyjä ja huoltoliike. Toiminta-alueemme on Lahti, Hollola, Orimattila, Hämeenkoski, Asikkala, Vääksy, Heinola.

Autamme sinua valitsemaan juuri oikean ilmavesi-lämpöpumppu ratkaisun taloonne

Vesi-ilmalampöpumppu tuottaa kustannustehokkaan ja energiatehokkaan ratkaisun uusien kotien, sekä vanhojen kotien lämmitykseen. Ilma-vesilämpöpumppu eroaa perinteisestä ilmalämpöpumpusta kyvyllään tuottaa paitsi kodin peruslämmityksen, myös lämpimän käyttöveden.

Autamme sinua valinnassa ilmaisen kartoituspalvelun avulla

Lahden lämpöpumpputekniikan palvelukonsepti tarjoaa asiakkailleen aina henkilökohtaisen kartoituspalvelun, jossa asiantuntija käy läpi optimaaliset laiteratkaisut juuri teidän tarpeisiinne. Kerromme kuinka ilmavesilämpöpumput asennetaan ja kuinka asennus kohteessanne käytännössä on järkevintä toteuttaa.

Helppo ja nopea asennus ilman maaperäporauksia

Toisin kuin maalämpöjärjestelmissä, energiakaivoa ei ole tarvetta porata. Tämä tekee ilmavesilämpöpumpusta maalämpöä yksinkertaisemman ja edullisemman valinnan.

Optimoitu erityisesti matalan lämpötilan vesikiertojärjestelmiin, Daikin vesi-ilmalämpöpumput sopivat erinomaisesti yhdistettäväksi energiatehokkaiden uusien talojen lattialämmitykseen, moderneihin lämpöpattereihin tai puhallinpattereihin.

Vesi-ilmalämpöpumppujen asennus on suhteellisen suoraviivainen prosessi. Kartoitamme laitteistolle sopivimmat tilat kiinteistöstä ja asennus kestää n. 1 työpäivän.

Ilmavesilämpöpumppu sisältää ulko-ja sisäyksikön jotka asennetaan kiinteistöön.

Miksi sinun kannattaa hankkia ilma-vesilämpöpumput juuri meiltä?

 • Maksuton kartoituspalvelu. Mittaamme, laskemme ja suunnittelemme kodillenne täysin optimoidun lämmitysratkaisun joka turvaa lämmitysjärjeselmän toimivuutta, sekä tuo energiasäästöä ja huolettomuutta järjestelmän käyttöön
 • Nopea asennuspalvelu. Vesi-ilmalämpöpumppuihin erikoistunut asentaja asentaa järjestelmän kotiinne ja opastaa laitteiston käyttöönoton asukkaille. Koko projekti hoituu 1 työpäivässä.
 • Tukipalvelu. Mahdollisissa vikatilanteissa, olemme huoltamassa laitteistoja nopeasti, ettei asiakkaalle jää itselle vaikeita selvitettävia tilanteita jos niitä sattuu.
 • Takuut. Daikin mallistojen takuut ovat maksimissaan 5 vuotta.
 • Joustava rahoitus
pyydä maksuton kartoitus

Hanki joustavasti rahoituksella

Op-joustosrahoituksella jopa – 60 kk maksuaika

Kun teet hankinnan rahoituksen kautta, voit saada jopa 60 kuukauden maksuajan tasaerissä. Joustorahoitus palveluvalikoimassamme 1.10.2023 alkaen.

 • Rahoitus 2 500–30 000 €.
 • Edullinen korko OP-prime + 6,95%.
 • Rahoituksen korot verovähennyskelpoisia asuntolainan tapaan, kun rahoitetaan oman asunnon perusparannusta
 • Voit maksaa koko luoton kerralla pois ilman lisäkuluja.
 • Laskutuspalkkio 7 €/kk.
 • Rahoitus kerryttää OP:n omistajajäsenille OP-bonuksia.

Rahoitus on kertaluotto, jonka todellinen vuosikorko 7 500 euron luotolle on 12,56 %, kun luoton korko on OP-prime + 6,95 % (10,45 % 10/23), perustamismaksu 0 € ja laskutuspalkkio 7 €/kk. Arvioitu luoton kokonaiskustannus on 11 316,32 €. Laskelma on tehty olettaen, että luotto on nostettu kokonaan, luoton korko sekä maksut ja palkkiot pysyvät samana koko luottoajan ja luotto maksetaan takaisin 128 € minimilyhennyksin (1,70 % luoton määrästä) kuukauden välein, jolloin luottoaika on 89 kk. Luoton myöntää OP Yrityspankki Oyj, Gebhardinaukio 1, 00510 Helsinki.

hyödynnä 4000€ arvoinen valtion tuki

Käytä 4000 €:n tuki hankinnassa Saattaa olla mahdollista saada enimmillään 4000 €:n suuruinen valtionavustus remontointiin, jonka myötä kiinteistön energiatehokkuus paranee. Yksi esimerkki tällaisesta remontista on vanhan omakotitalon lämmitysjärjestelmän muuttaminen ilmavesilämpöpumppujärjestelmäksi.

Tarjolla on kolme eri tukivaihtoehtoa, joista jokaiseen remonttiin voi kerrallaan hakea vain yhtä:

 1. Kotitalousvähennys
  • Öljylämmityksen vaihtajalle: enintään 3 500 € per henkilö
  • Muille lämmitysmuodoille: enintään 2 250 € per henkilö
  • Vähennys on henkilökohtainen, joten molemmat puolisot ovat oikeutettuja siihen
 2. ELY-keskuksen avustus öljy- tai kaasulämmityksen lopettamiseen, enintään 4 000 €
 3. ARA:n energia-avustus – enintään 4 000 tai 6 000 € per asunto, usein myönnetään taloyhtiöille

vesi-Ilmalämpöpumpuista usein kysytyt kysymykset

Tähän on koottu vesi-ilmalämpöpumpun hankintaan ja yleiseen käyttöön liittyviä kysymyksiä

Ilma-vesilämpöpumppu on järjestelmä, joka ottaa lämpöenergiaa ulkoilmasta ja siirtää sen kiinteistön vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Tämä tekniikka kykenee myös lämmittämään kiinteistön lämpimän käyttöveden.

Tässä ilmastossa ilma-vesilämpöpumppu voi toimia päälämmönlähteenä, mutta se vaatii varajärjestelmän tuekseen. Tämä usein on itse pumpun oma sähkövastus.

Ilma-vesilämpöpumppujärjestelmä on asennettavissa mihin tahansa kiinteistöön, joka käyttää vesikiertoista lämmitystä, kuten patteri- tai lattialämmitystä.

Ilma-vesilämpöpumppua saatetaan kutsua myös nimillä vesi-ilmalämpöpumppu, vilp, ilmasta veteen -lämpöpumppu, ivlp tai ilmavesilämpöpumppu.

Ilma-vesilämpöpumpun asennuksen keskihinta on suunnilleen 13 000 €. Hintaan vaikuttavat tekijät kuten pumpun teho ja koko, remontin laajuus ja kiinteistön luonne.

Remonttihankkeeseen on saatavilla useita tukivaihtoehtoja, esimerkiksi 4000 €:n valtion Ely-tuki. Tämän myötä remontin hinta keskimäärin alenee n.10.000 € kokoluokkaan.

Mikäli ilma-vesilämpöpumppu tuo vuosittaisia säästöjä välillä 1500–2000 €, koko investoinnin takaisinmaksuaika on lyhyt, ainoastaan noin 5–6 vuotta.

Ilma-vesilämpöpumpun toiminta kylmässä säässä tai pakkasella riippuu ulkoilman ja kylmäaineen välisestä lämpötilaerosta. Jos tätä eroa ei ole, esimerkiksi noin -20 asteen pakkasessa tai kylmemmässä, laite ei toimi.

Kaikissa ilma-vesilämpöpumpuissa on sähkövastus, joka aktivoituu automaattisesti, kun pumppu ei pysty toimimaan tehokkaasti ulkoilman lämpötilan vuoksi. Jos laite on yhdistetty hybridijärjestelmään, olemassa oleva lämmitysjärjestelmä (kuten öljy-, sähkö-, pelletti- tai hakelämmitys) kytkeytyy automaattisesti päälle. Täysjärjestelmässä, jossa vanhat lämmitysmuodot on poistettu, laite siirtyy sähkölämmitykseen.

Ilma-vesilämpöpumppu ei teknisesti tarvitse vesivaraajaa toimiakseen, mutta se edellyttää aina vähintään vesikiertoista lämmönjakojärjestelmää. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kohteessa täytyy olla vesikiertoinen patteri-, lattia- tai ilmalämmitysjärjestelmä.

Ilma-vesilämpöpumpun sähköntarve vaihtelee kohdekohtaisesti: vuotuinen sähkönkulutus voi olla vaikkapa 13 000 kWh. Lämmitysenergian tarpeen vertailu on kuitenkin oleellisempaa.

Öljylämmityksen korvaaminen ilma-vesilämpöpumpulla voi vähentää lämmitysenergian tarvetta jopa j70 %. Tämä tarkoittaa, että ilma-vesilämpöpumppu pärjää hyvin maalämpöpumpulle hyötysuhteessa, kunhan ulkolämpötila pysyy yli –20 °C.

Kustannuksien laskeminen on helppoa: verrattuna öljylämmitykseen, ilma-vesilämpöpumppu vähentää kustannuksia 50–70 %. Ilmavesilämpöjärjestelmä öljylämmön rinnalla tiputtaa öljynkulutustakin lähes 50% vuosittaisesta määrästä.

Maksuton kartoitus

Nimi
Osoite(Pakollinen)
Mistä tuotteista olette kiinnostuneita?(Pakollinen)
Haluan toimia tilauksen suhteen seuraavasti(Pakollinen)
Jos et tarvitse maksutonta kartoituspalvelua, kirjoita tähän merkki ja malli ilmalämpöpumpusta josta olet kiinnostunut.
Tähän voit kertoa tarpeistanne hankintaan liittyen. Jos tiedät mistä mallista olet kiinnostunut, laita laitteen perustiedot tähän.
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Daikin Altherma 3 R ilma-vesilämpöpumppu

30 arvostelua

Altherma 3

 • Yleiskatsaus: Split ilmavesilämpöpumppu, joka on erityisesti suunniteltu matalan lämpötilan vesikiertoisiin järjestelmiin.
 • Käyttökohteet: Soveltuu sekä uudisrakennuksiin lämmitys- ja jäähdytystarkoituksiin että saneerauskohteisiin, kiitos 65 asteen kiertoveden.
 • Suorituskyky: Testattu tuottamaan lämpöä jopa -25°C pakkasessa.
 • Yhteensopivuus: Ihanteellinen uusien, energiatehokkaiden talojen moderneihin lämpöpattereihin, puhallinpattereihin tai lattialämmitykseen.
 • Energialähde: Uusiutuva energia kodin ja käyttöveden lämmittämiseen.
 • Design: Tyylikäs seinälle asennettava sisäyksikkö, joka sopii saumattomasti kodin muihin laitteisiin.
 • Laajennettavuus: Voidaan liittää jopa 500-litraiseen käyttövesivaraajaan, ECH2O-lämpövaraajaan tai aurinkokeräimiin.
 • Käytettävyys: WiFi sisältyy vakiovarusteena ja etäohjaus on mahdollista Daikin Online Controller -sovelluksen kautta. Lisävarusteena on tarjolla uudempi Daikin Onecta etäohjaus.
 • Koko ja asennus: Kompakti muotoilu minimoi asennuksen tilatarpeen, eikä vaadi juurikaan sivuvälyksiä.

Tämä ilmavesilämpöpumppu yhdistää tehokkuuden ja muotoilun, tarjoten samalla ekologisen ja taloudellisen ratkaisun kodin lämmitykseen ja jäähdytykseen.


Altherma 3 R lisäominaisuuksia

 • Riippuvakennoinen Ulkoyksikkö: Ei tarpeetonta energiankulutusta, sillä ulkoyksikössä ei ole sähköä kuluttavaa sulanapitovastusta pohjapellillä.
 • Kaksois-swing Kompressori: Patentoitu ja korkean suorituskyvyn tarjoava kompressori varmistaa tehokkaan toiminnan.
 • Pohjoisen Olosuhteet: Suunniteltu kestämään pohjoismaisia sääolosuhteita, toimintavarma aina -25⁰C pakkasiin asti.
 • Kylmäaine: Käyttää ympäristöystävällisempää ja tehokkaampaa R-32 kylmäainetta.
 • Takuu: Laite on varustettu 5 vuoden tehdastakuulla.
 • Valmistus: Eurooppalainen laatu, valmistettu Euroopassa.
 • Kiertovesipumppu: Energiatehokas pumppu, joka säätää virtausnopeuttaan älykkäästi tarpeen mukaan.
 • Magneettinen Syklonisuodatin: Tehokas likaerottelu, joka poistaa patteriverkostoon kertynyttä epäpuhtauksia.
 • Näyttö: Moderni, selkeä ja suomenkielinen graafinen käyttöliittymä.
 • Ohjattavuus: Online ohjain saatavilla tarvittaessa lisävarusteena.
 • Daikin Altherma 3 R Ilma-vesilämpöpumput
 • Kaiken kokoisiin kohteisiin: luokat 4–6–8 sekä 11–14–16
 • Lämmitystä ja lämmintä käyttövettä vielä 25 asteen pakkasessa